Tarieven en vergoedingen

Tarieven

  • Individuele sessie, 60 minuten, € 67,00
  • Sessie relatietherapie, 90 minuten, € 97,00

Afspraak annuleren

Een afspraak wijzigen of annuleren is mogelijk. Kosteloos annuleren kan tot uiterlijk 24 uur voor het afgesproken tijdstip. Als er niet (tijdig) is afgemeld, wordt 50% van het tarief in rekening gebracht.

Vergoedingen

De praktijk is door zorgverzekeraars erkend. Ik ben aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Psychosociaal Werkenden (LVPW). Ook sta ik geregistreerd bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Dit is een overkoepelende organisatie die therapeuten op hbo-niveau in de nationale gezondheidszorg certificeert en registreert. Als registertherapeut val ik onder het Tuchtrecht van Tuchtcollege Complementaire Zorg (TCZ) en ben ik aangesloten bij Geschillencommissie Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG).

De psychosociale consulten worden (grotendeels) vergoed door de meeste zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van de aanvullende verzekering, gaat dit niet ten koste van het eigen risico van de zorgverzekering.

Praktijk Oliva heeft het Keurmerk Christelijke Zorg. Op basis hiervan kunnen cliënten van zorgverzekeraar Prolife de kosten van (relatie)therapie declareren. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het door u gekozen zorgpakket. Klik hier om te kijken welke zorgverzekeraars de psychosociale consulten vergoeden.

Als er sprake is van onvoldoende financiële draagkracht, is een aangepast tarief bespreekbaar.