Simone Baelde - Praktijk Oliva

Simone Baelde

Ik vind het belangrijk aandacht en tijd te geven aan thema’s in jouw verhaal. Ruimte te creëren voor wat moeilijk en pijnlijk is.

Het is mijn missie om jou nieuwsgierig te maken naar aspecten in jouw leven en relaties die onderbelicht of misschien wel verwaarloosd zijn. Mijn doel is jou daadwerkelijk in contact te brengen met je verlangen, je laten ontdekken wat er wezenlijk toe doet. Bewustwording is namelijk het begin van de verandering. Mijn ervaring is dat er dan beweging komt, het gaat stromen. En dat geeft perspectief, andere grond om op te staan. Ik geloof dat ieder mens van nature beschikt over het vermogen tot groei en verandering.

Praktijk Oliva

De naam Oliva heb ik gekozen vanwege haar bijzondere betekenis. Oliva is de Latijnse naam van olijf(boom), olijftak. In de Joodse cultuur staat de olijfboom symbool voor vrede. De olijftak staat symbool voor hoop. De olijfboom groeit langzaam en kan heel oud worden en draagt ook dan nog vruchten. Verandering en groei bij mensen gaat ook niet zomaar. Het kost tijd en er is moed voor nodig. Maar het levert veel op. Van overleven naar leven.

Praktijk Oliva