Simone Baelde - Praktijk Oliva

Simone Baelde

Sinds 2017 werk ik als psychosociaal therapeut vanuit mijn praktijk in Boskoop. Daarvoor werkte ik een aantal jaren als ambulant hulpverlener.

Ik vind het fijn om met mensen te werken en ben altijd op zoek naar zingeving en verdieping. Ik vind het belangrijk aandacht en tijd te geven aan thema’s in levensverhalen van mensen. Ruimte creëren voor wat moeilijk en pijnlijk is en ontdekken waar de bronnen liggen.

Het is mijn missie om jou nieuwsgierig te maken naar aspecten in jouw leven en relaties die onderbelicht of misschien wel verwaarloosd zijn. Mijn doel is jou daadwerkelijk in contact te brengen met je verlangen, je laten ontdekken wat er wezenlijk toe doet. Bewustwording is namelijk het begin van de verandering. Mijn ervaring is dat er dan beweging komt, het gaat stromen. En dat geeft perspectief, andere grond om op te staan. In de afgelopen jaren heb ik veel cliënten begeleid die zo moedig waren dit aan te gaan. Ik ben dankbaar dat ik deelgenoot mocht zijn van de bevrijdende ervaring van heling en groei in hun levens.

Praktijk Oliva

De naam Oliva heb ik gekozen vanwege haar bijzondere betekenis. Oliva is de Latijnse naam van olijf(boom), olijftak. In de Joodse cultuur staat de olijfboom symbool voor vrede. De olijftak staat symbool voor hoop. De olijfboom groeit langzaam en kan heel oud worden en draagt ook dan nog vruchten. Verandering en groei bij mensen gaat ook niet zomaar. Het kost tijd en er is moed voor nodig. Maar het levert veel op. Van overleven naar leven.

Praktijk Oliva